Miten hevososteopatia toimii? 

Joskus hevosen ponnettomuuden ja liikkumisvaikeuksien syitä on vaikea selvittää. Ongelmia voi olla esimerkiksi tukirangassa, ristiluussa tai lonkissa. Rangan epätasapainon vaikutukset ulottuvat hevosen jalkojen alaniveliin asti; epätasapaino ristiluussa vaikuttaa lantioon, jonka huonosta asennosta kärsivät puolestaan lonkat. Tästä vaikutus yltää polviin ja kintereisiin. Joskus etujalkojen kompuroinnin syy löytyy lantiosta, toisinaan kaularanka on syynä laukkaongelmiin. Tämän vuoksi koulutettu hevososteopaatti osaakin tutkia ja hoitaa koko kehoa.

 

Hevososteopaatin antama hoito tasapainon korjaamiseksi voi kuitenkin toimintaperiaatteensa ansiosta parantaa hevosen tilaa huomattavasti. Elinten kautta voidaan vaikuttaa hermokeskukseen, joka puolestaan on yhteydessä tukirankaan. Esimerkiksi vatsahaava vaikuttaa lähellä sijaitsevaan hermokeskukseen, josta vaikutus hermorataa pitkin ulottuu läheisiin nikamin; asiantuntijuutensa ansiosta hevososteopaatti näkee yhteyden hevosen vatsahaavan ja epätasapainossa olevien nikamien välillä.

Osteopatiassa hevosta ajatellaan kokonaisuutena. Tällöin on mahdollista selvittää todellisia syitä ja lähtökohtaisia ongelmia oireiden taustalla. Osteopatian avulla voidaan korjata niin nivelten, elinten kuin muidenkin kudosten tilaa. Samalla hevosen liikuntakyky palautuu tai paranee. 

© 2019 Powered by EDOMariVidgren. All rights reserved.